sâmbătă, 16 iulie 2011

SINUZITA - Spalaturi nazale

Sinuzita este o afectiune cronica de care ne lovim foarte multi dintre noi. Unul dintre remediile cele mai simple, de care precis ai auzit, il reprezinta spalaturile nazale. Iata cum se pot face eficient aceste spalaturi si care sunt efectele lor:

Spalaturi nazale – ghid practic

Pentru a efectua spalaturi nazale, cel mai eficient este sa-ti procuri un vas special (vas neti). Acest vas este folosit de medicina traditionala ayurvedica. Iata ce pasi trebuie sa urmezi:

1. Prepararea solutiei nazale
Ai nevoie de:
  • sare
  • praf de copt (bicarbonat de sodiu)
  • vas neti de irigare nazala
  • o lingurita sau lingura
  • un vas de jumatate de litru
Ia o lingurita de sare si o jumatate de lingurita de praf de copt si pune-le in vas peste care adaugi 1/2 litru apa calduta. Amesteca bine, dupa care transfera in vasul  de irigare.

2. Spalatura nazala

Apleaca-te deasupra unei chiuvete la un unghi de 45 de grade. Roteste capul astfel incat o nara sa fie deasupra celeilalte. Introdu vasul neti in nara de deasupra cu blandete. Ai grija sa fie etans, dar nu presa asupra septului. Respira pe gura si apoi ridica vasul de irigare astfel incat solutia sa curga pe nara. In cateva momente se va scurge prin nara de dedesubt. Repeta procedeul pentru cea de-a doua nara.

La final expira bland pe nas si daca e nevoie sufla nasul incet intr-o batista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...