miercuri, 20 iulie 2011

Tratament naturist - Răceala de vară trece cu ceai de mentă



Nu trebuie să fie iarnă afară pentru ca răceala să-şi facă apariţia. Chiar şi în sezonul cald ne putem îmbolnăvi . Dr. Cristina Bălănescu, ne spune cum să ne ferim de febră şi strănut în plină vară.

Cum scapi de frisoane?

Uite ce găseşti în farmacii pentru răceală şi gripă

Frisoanele specifice răcelilor pot fi alungate cu un amestec de plante. Ingredientele sunt 30 g de echinaceea (rădăcină), 30 g flori de soc, 30 g flori de tei, 10 g mentă (frunze).
Faceţi un decoct, fierbând 15 minute o linguriţă din amestecul de plante, într-o ceaşcă şi jumătate de apă, sau patru linguriţe de plantă, într-un litru de apă. Consumaţi patru ceşti pe zi, între mese.

Ce faci împotriva tusei?

Dacă tusea nu vă dă pace, amestecaţi 30 g flori de nalbă, 20 g flori de violete, 20 g flori de verbină, 20 g flori de podbal, 10 g mac.
Turnaţi o ceşcuţă din amestecul de plante în 250 ml de apă fierbinte şi lasaţi la infuzat 8 minute. Filtraţi şi beţi de mai multe ori pe zi.

Ca să respiri în voie, bea ceai

Nas înfundat şi respiraţie greoaie? Amestecaţi 4 g ienupăr (rădăcini), 30 g flori de lămâiţă, 20 g flori de salcâm, 10 g germeni de pin.
Puneţi 60 g din amestecul de plante într-un litru de apă care va fierbe 3 minute, apoi lăsaţi să se odihnească 30 de minute. Filtraţi, îndulciţi cu miere şi beţi mai multe ceşti pe zi.

Întăreşte-ţi imunitatea

Puteţi întări imunitatea cu 40 g de echinaceea (rădăcini), 30 g de coada-calului, 30 g de Ginseng.
60 de g din amestecul de plante se toarnă într-un litru de apă, se lasă la macerat, la rece, 2-3 ore, apoi se fierbe la foc mic, 2-3 minute, şi se lasă la infuzat alte 15 minute.
Se filtrează şi se bea o ceaşcă după fiecare masă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...