sâmbătă, 16 iulie 2011

Tratamente naturiste SPASMOFILIE

Definita din punct de vedere medical, spasmofilia este o hiperexcitabilitate neuromusculara esentiala. Avand in vedere cei peste 400 de muschi care alcatuiesc corpul uman, ne putem imagina raspandirea acestei maladii in organism: de la simplele crampe in stomac, la senzatia de prabusire, de la dureri dorsale, la palpitatii. Oligoelementele, plantele medicinale dau un raspuns terapeutic armonios. 
 
La baza tratamentului stau doua elemente:
  1. magneziul, care combate in mod eficient hiperexcitabilitatea cu actiune sensibila asupra oboselii de dimineata
  2. litiul, care intervine asupra angoasei, in tulburarile somatice, cele ale somnului.
Alte oligoelemente cum ar fi manganul, zincul, potasiul, sunt prescrise ca o completare pentru actiunea asupra simptomelor caracteristice spasmofiliei. Magneziu-cobalt, este indicat pentru tratarea colitelor somatice, a migrenelor, a spasmelor digestive. Numeroase plante medicinale sunt un arsenal terapeutic major.
Ceaiul de melisa amelioreaza anxietatea, insomnia; macesul are efecte pozitive asupra tulburarilor de ritm cardiac; valeriana reechilibreaza sistemul nervos; uleiul din flori de portocal amar combate hiperexcitabilitatea legata de stres. Acest tratament completat cu practicarea unui sport, da un rezultat bun.

Dieta

cura de sucuri, cruditati, timp de 2 luni, intr-un regim de refacere, timp de 5-7 zile pe luna. Se consuma complexul vitaminic din graul incoltit, sau 6 linguri de tarate de grau pe zi. Se consuma suc de orz verde, 3x50 ml. pe zi. Se consuma 2x1 lingura de pulbere de coada calului. Se face cura cu polen.

Ceaiurile din urmatoarele plante, sub forma de infuzie:
20 gr. valeriana, 20 gr. coada calului, 20 gr. schinel, 10 gr. talpa gastii, 20 gr. coada soricelului, 20 gr. urzica, 20 gr. tataneasa. Se prepara astfel: 1 lingurita cu varf din amestecul de plante la 250 ml. de apa clocotita, se infuzeaza 2 minute. Se beau 3 cani pe zi pe nemancate, neindulcit.
Se mai practica baia vitala de 2 ori pe zi cate 45 de minute.Dusul scotian alternant de 2 ori pe zi. Baia de soare, de cate ori este posibil. Reflexoterapia se recomanda sub supraveghere medicala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...